petak, 20. kolovoza 2021.

Posvjeta

 Moja knjiga je samo jedno skromno djelo. To je prica o putovanju i velikom otkricu, ali ne onom kao u tehnickim ili prirodnim naukama, nego otkricu u polju religije i filozofije. Posto je svaki pronalazak zasnovan, prvenstveno na zdravoj pameti i jasnom razumijevanju - po cemu se ljudi i razlikuju od drugih stvorenja - ovu knjigu posvecujem svakoj zdravoj pameti. Pameti koja stavlja istinu na provjeru i razlikuje je od zla koje lezi u zabludi.

Pameti koja procjenjuje sve sto je receno po mjerilu pravde i uvijek daje prednost logici. Pameti koja poredi rijeci i kazivanja i posjeduje sposobnost da razlikuje izmedju logicnog i onog sto nije bas logicno - da razlikuje izmedju jasnog i zbunjujuceg.

Allah, Najuzviseniji, je rekao: "Oni koji slusaju rijeci i slijede ono sto je najbolje u njima su oni od Allaha upuceni i oni su pazljivi" Nadam se da ce Allah, Kome pripada Hvala i Uzvisenost, otvoriti oci svima onima kojima posvecujem ovu knjigu; da ce nas dalje uputiti i prosvijetliti nasa srca i pokazati nam jasno put koji treba da slijedimo; da ce nam ukazati na pogresan put da ga mozemo na vrijeme izbjeci; da ce nas ubrojiti u Svoje dobre robove, jer, zaista, On slusa i odgovara na nase molbe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Selam alejkum

Moja knjiga je samo jedno skromno djelo. To je prica o putovanju i velikom otkricu, ali ne onom kao u tehnickim ili prirodnim naukama, nego ...